Kiváló minősítést kapott a Kormányhivataltól az Újpesti Szeretetotthon

Kiváló minősítést kapott a Kormányhivataltól az Újpesti Szeretetotthon

ujpestidosKétévente, mint államilag támogatott intézményeknél megszokott, a közelmúltban kormányhivatali ellenőrzést tartottak az Újpesti Szeretetotthonban, illetve a hozzá tartozó Israel Sela Szociális, Szakszociális otthonban.

Az ilyenkor esedékes látogatásokon tüzetesen ellenőrzik az intézményt, megvizsgálják az otthon állapotát, berendezését, és kikérik a benne lakók véleményét is. A vizsgálat főbb pontjai az otthonban folyó munkáról, dokumentumok vezetéséről, étkeztetésről, gyógyszerellátásról, mentálhigiénés ellátásról, és az ellátotti jogokról szólt.

A BZSH Újpesti Szeretetotthon az elmúlt években jó hírnévre tett szert, és ezt a mostani ellenőrzés is alátámasztotta, mely szerint a Szeretetotthon példaként állhat más intézmények előtt.

A kormányhivatal szakreferensének összegzése szerint:
„Az intézmény megfelelően, megbízhatóan működik. A dolgozók páratlan elkötelezettséggel végzik feladatukat. A szakmai munka kiváló, példaként állhat más intézmények előtt is. Az intézményben derűs, békés hangulat uralkodik, mindkét részlegen. Látszik, hogy az intézmény fenntartója és dolgozói hivatásuknak érzik a munkájukat, ez tükröződik az egész légkörben.”