Végre kinyit a Dohány zsinagóga

Végre kinyit a Dohány zsinagóga

A hosszú pandémiás leállást követően a Dohány Zsinagóga Komplexum augusztus 6-án, pénteken újra kinyit. Egyelőre csak a hét legforgalmasabb napjain nyit ki Európa legnagyobb zsinagógája, pénteken, vasárnap és hétfőn. (Szombaton – sábeszkor – értelemszerűen zárva tart.) A turistáknak a zsinagóga kezdetben 10:00-16:00 között lesz nyitva, a pénztár egy órával a Komplexum zárása előtt ad ki utoljára jegyeket aznapra. A belépés is 15:00 óráig lesz lehetséges. Ezzel megteremtik a lehetőségét annak, hogy mindenkinek, aki az utolsó pillanatban tud csak érkezni, maradjon egy teljes órája, hogy nyugodt tempóban megtekinthessen minden látnivalót.
Bővítik a kínálatot és hozzáadott értékként bemutatják a Hősök templomát is a Komplexum területén, amely eddig el volt zárva a látogatók elől, csak szakrális eseményekkor – télen, imaidőben – volt nyitva. Így az eddigi 5 objektumon kívül (Zsinagóga, Zsidó múzeum, temetőkert, Wallenberg emlékkert és a Gettó kiállítás) lesz egy hatodik helyszín is és ez a Hősök temploma lesz. A forgalomtól függően rugalmasan nyit majd a többi napokon is a Dohány, ha lesz elég potenciális turista a fővárosban. A garantált túrák is elindulnak. Nem félóránként, mint korábban, hanem egyelőre óránként, de ezen is azonnal és rugalmasan változtatnak, amint a látogatószám megfelelő ütemben növekszik majd. A területen belül számtalan helyszínen telepítenek kézfertőtlenítő berendezéseket és szigorúan betartják és betartatják a higiéniai szabályokat.

Az idegenvezetők között mindenki rendelkezik védettséggel (oltással, védettségi igazolvánnyal) így minden turista, aki találkozik a munkatársainkkal, az biztonságban érezheti magát.