Vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Vasárnap kezdődik a Zsidó Kulturális Fesztivál

Már nem csak a következő Szombatra, de a vasárnapra is készülhetünk, hiszen szeptember elsején elrajtol az idei Zsidó Kulturális Fesztivál.

Idén szeptember 1. és 9. között rendezzük meg Budapest legnagyobb zsidó művészeti rendezvényét, a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely ebben az évben is világszínvonalú programokkal, nemzetközi hírű fellépőkkel és csodálatos helyszínekkel várja a látogatókat.

A kortárs zenei élet zenei olyan kiválóságai fogadták el meghívásunkat, mint Balázs Fecó, Bódy Magdi, Bodrogi Gyula, Bródy János, Gerendás Péter, Illényi Katica, Király Viktor, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, Szulák Andrea, Tolcsvay László, Veres Mónika Nika, Voight Ági, Zséda és mások, továbbá olyan remek együtteseket láthatunk vendégül, mint a Budapest Klezmer Band, a Sabbatshong Klezmer Band vagy a Vujicsics-Söndörgő. Szokás szerint lesznek könnyűzenei rendezvények éppúgy, mint népzenei koncertek, sőt, idén először különleges szalonesteket is rendezünk a klasszikus zene rajongóinak.

Kérjük, tiszteljék meg rendezvényeinket jelenlétükkel, és találkozzunk a magyarországi zsidóság életének olyan kitüntetett, szakrális helyszínein, mint a Dohány utcai, a Hegedűs Gyula utcai, a Frankel Leó úti zsinagóga, a Goldmark terem és a Bálint Ház. De várjuk rendezvényeinken a Wesselényi17-ben és az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Már az első nap fantasztikus programokat ígér. A nyitó koncertet idén is a Budapest Klezmer Band adja a Dohány utcai zsinagógában, a zenekar ezúttal két különleges vendéggel, Jordán Adéllal és Fesztbaum Bélával egészül ki. A fesztivált Mester Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnöke nyitja meg.

A Hegedűs Gyula utcai zsinagógában egy olyan trió áll most össze a fesztivál első napján, amelynek három tagja közösen még soha nem lépett színpadra: Zsédényi Adrienn Zséda énekesnő, Darvas Ferenc zeneszerző és Müller Péter Sziámi előadóművész, költő közös estje kiváló szórakozást ígér.

A fesztivál újabb helyszínén, a Wesselényi17 Komolyzenei Szalon színpadán Villányi Dániel briliáns fiatal zongoraművészt előadását élvezhetik.

A Zsidó Kulturális Fesztivál programjairól a programsorozat weboldalán tájékozódhatnak>>>