Kétszáztízezer embert oltottak be egy nap alatt Izraelben

Kétszáztízezer embert oltottak be egy nap alatt Izraelben

Juli Edelstein izraeli egészségügyi miniszter szerdán közölt adatai szerint kedden több mint 210.000 koronavírus elleni oltást adtak be a lakosságnak, ami új rekord az ország tömeges oltási programjában.
“Ez a tempó kell a mutáció legyőzésére!” – mondta Edelstein, utalva a vírus rendkívül fertőző, úgynevezett brit törzsére, amelyet a folyamatos immunizálási erőfeszítések ellenére a fertőzés számának közelmúltbeli emelkedéséért felelős.

Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint eddig 2.272.000 embert oltottak be a Pfizer-BioNTech vakcinájával, közülük 550.000-en már a második adagot is megkapták. Ez a szám Izrael 9,3 millió állampolgárának közel egynegyedét jelenti, így az ország továbbra is vezető helyen áll a világon a beoltottak számát tekintve.

A minisztérium közlése szerint kedden 8511 új koronavírusos esetet regisztráltak, ami mintegy 1500-as csökkenést jelent a hétfőn észlelt 10.058 megbetegedéshez képest. A járvány tavaly eleji kirobbanása óta 570.085 koronavírus-esetet igazoltak Izraelben, jelenleg 82.930 aktív beteg van.

Az izraeli kormány célul tűzte ki, hogy március végéig a teljes 16 éven felüli lakosságot beoltják.