Kétezer rendőr felügyeli a zárlatot szilveszterkor Izraelben

Kétezer rendőr felügyeli a zárlatot szilveszterkor Izraelben

Kétezer rendőr felügyeli a zárlatot szilveszterkor Izraelben, hogy megakadályozzák a titkos házibulikat. A rendfenntartók drónok és helikopterek bevetését is tervezik az Izraelben az ilyenkor szokásos házibulik és kerti ünnepségek felszámolására, a magasba szökő járványadatok miatt bevezetett harmadik országos karantén ötödik napján.

Zárt helyen legfeljebb tízen, nyitott térben pedig húszan lehetnek együtt a gyülekezési korlátozások miatt, és senki nem látogathat el másokhoz, mindenkinek a lakásában kell tartózkodnia, amit elvileg csak munkavégzés vagy létszükségleti cikkek megvásárlására hagyhat el.

Az utóbbi napokban folyamatosan növekszik az új fertőzöttek száma Izraelben, szerdán 102.709 tesztből 6618 új koronavírus-hordozót azonosítottak az egészségügyi minisztérium adatközlése szerint, ami 5,6 százalékos, Izraelben igen magasnak tekintett arány.

A járvány leküzdésének reményét az oltások jelentik. Szerdán 150.600 embernek adták be a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag első dózisát, velük már közel 800 ezerre nőt a 11 napja tartó oltási kampányban a beoltottak száma Izraelben.