Meghaladta a kétezret a koronavírus okozta halálesetek száma Izraelben

Meghaladta a kétezret a koronavírus okozta halálesetek száma Izraelben

A koronavírus okozta halálozások száma meghaladta a kétezer halálesetet Izraelben, miután az egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy hét további hét izraeli állampolgár hunyt el hétfőn este a kórokozó miatt. A világjárvány kitörése óta 2021 izraeli esett a vírus áldozatául.

Izrael legfőbb koronavírus-egészségügyi tisztviselője, Ronni Gamzu professzor hétfőn azt mondta, hogy úgy véli, hogy az ország egész területén az óvodák már vasárnap újra megnyílhatnak, mivel a kormány kedden megvitatja bizonyos korlátozások feloldásának lehetőségét.

Gamzu nyilatkozatai egy nappal azután jelentek meg, hogy Sharon Elrai-Price, az Egészségügyi Minisztérium közegészségügyi szolgáltatásokért felelős vezetője azt mondta, hogy valószínűtlen, hogy az iskolák és az óvodák újra megnyithatnak vasárnap, mivel a fertőzési arány még mindig nem felel meg a minisztérium kritériumainak.

Gamzu az Ynetnek adott interjújában elmondta, hogy az óvodai nevelési intézmények “legkevésbé veszélyesek”, ha az oktatási rendszeren belüli fertőzésekről van szó.
“Ez lehetővé teszi a szülők számára, hogy visszatérjenek dolgozni és ellátják családjukat.” – mondta Gamzu.