Keddtől normál munkarendben üzemel a BZSH zuglói óvodája

Keddtől normál munkarendben üzemel a BZSH zuglói óvodája

A 2020. május 20-án megjelent 215/2020. (V. 20.) számú kormányrendelet értelmében a budapesti óvodák és bölcsődék június 2-tól a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, így a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Benjamin Óvoda és Bölcsőde a gyermekeket további feltételek előírása nélkül fogadhatja.

A fővárosi óvodák és bölcsődék június 2-tól a veszélyhelyzet előtti szokásos rendben működnek, ami vonatkozik a BZSH nevelési intézményére, a Benjamin Óvoda és Bölcsődére is.

Eddig szükség volt munkahelyi igazolások beszerzésére a szülőktől, ám az említett kormányrendelet értelmében a továbbiakban ez már nem szükséges. Az viszont fontos, hogy aki szeretné oviba-bölcsibe vinni a gyermekét, annak továbbra is nyilatkoznia kell arról, hogy a gyermek és a családtagok egészségesek. A biztonság kedvéért az intézménybe való belépéskor minden nap megmérik a gyerekek hőmérsékletét.

Az intézményben a közösség biztonsága érdekében továbbra is szigorúan betartják a szükséges egészségügyi és higiéniai intézkedéseket. A szülők továbbra sem mehetnekbe az épületbe, és a ruhákat az eddig gyakorlat szerint minden nap haza kell vinni és másnap tisztát hozni, hogy a kiűrített szekrényeket este fertőtleníthessék.

Habár az óvodák és bölcsődék a kormányzati rendelkezések szerint a nyár folyamán legfeljebb két hétre bezárhatnak, felhívják a szülők figyelmét arra, hogy a Benjamin egész nyáron működni fog, tehát nem tartanak nyári szünetet.

Az intézmény honlapja ide kattintva érhető el>>>