Szállodai karanténokat állítanak fel Izraelben

Szállodai karanténokat állítanak fel Izraelben

Az izraeli Védelmi Minisztérium több szállodában karantént állít fel, hogy izraeli állampolgárok ezreit el tudja különíteni azokat, akik Pészach előtt várhatóan visszatérnek Izraelbe.

A minisztérium közleménye szerint több mint húsz szállodát néztek meg, amely legalább 200 szobával rendelkezik Tel-Avivban és Gush Danben, a Sharon környékén, Jeruzsálemben és a Holt-tengernél.
Kedden nyitották meg az első úgynevezett „korona szállodát”, amelyben a koronavírussal fertőzött izraeliek közül az enyhe tüneteket mutatók kerültek elkülönítésre.

Naftali Bennett honvédelmi miniszter elmondta:
“A Pészach közeledtével nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a külföldön tartózkodó izraelieket haza tudjuk hozni otthonukba a Szabadság ünnepére.”

Az izraeli Szállodák Szövetségének tájékoztatása szerint az iparág a valaha volt legsúlyosabb válsággal szembesül, mivel az idegenforgalmi bevételek a koronavírus kitörése miatt szinte nullára zuhannak, és csak állami beavatkozás mentheti meg az ágazatot az összeomlástól. A hivatalos csoportos utazásokat, valamint a magánlátogatásokat lemondták, és a Taglit-Birthright is törli izraeli utazásait.