A járványhelyzet miatt változik a Páva zsinagóga imarendje

A járványhelyzet miatt változik a Páva zsinagóga imarendje

A hideg időjárás, és a Covid fertőzés terjedésének meggátolása miatt, a frissen szigorított hitközségi Covid protokoll betartásával megváltoztatta imarendjét a BZSH Páva utcai körzete.

Változatlanul minden pénteken este közösen köszöntik a Sábeszt a közösség tagjai a kis zsinagógában, ritkábban tartanak azonban szombat reggeli Tóraolvasást és imádkozást.
A szombat reggelekre kötelező lesz az on-line regisztráció, és januárig tervezik ezt a megváltozott működést.
A negyedik hullám alatt terv szerint a péntek esti imádkozások 18 órakor kezdődnek, de a sáchriszok helyett on-line havdalát szerveznek szombatonként este 19 órától.

Személyes jelenlét mellett sáchrisz imák lesznek Hanukka és a Tízparancsolat szombatján, december 4. és január 22. 9:30 kezdéssel.
A Hanukka a csoda üzenetét hordozza számunkra, míg a Tóra a szeretet ajándéka volt az Örökkévaló részéről a népe számára.
A kilencedik kerületi körzet vezetői szeretnék ha ezeket az eseményeket mindenki átélhetné a Páva utcai zsinagógában.

Az aktuálisan érvényes Covid protokoll alapján a részvétel feltételei, hogy egészségesen, érvényes védettségi igazolvánnyal érkezzenek a zsinagógába, viseljenek maszkot, tartsák meg a szociális védőtávolságot, és érkezéskor-távozáskor fertőtlenítsék kezeinket