Koronavírus-fertőzésben meghalt Izrael volt főrabbija

Koronavírus-fertőzésben meghalt Izrael volt főrabbija

Hetvenkilenc éves korában, koronavírus-fertőzésben meghalt Elijahu Bakshi-Doron volt izraeli főrabbi.
A kórházi bejelentés szerint a volt főrabbi néhány nappal ezelőtt került a kórházba, miután koronavírussal diagnosztizálták.
„A több krónikus betegségben szenvedő rabbi állapota egész nap romlott, és annak ellenére, hogy az elmúlt órában számos újraélesztési erőfeszítésre került sor, az orvosoknak meg kellett állapítaniuk halálát” – közölte a kórház.

Bakshi-Doron 1993 és 2003 között volt Izrael főrabbija. Hivatali ideje alatt számos kérdésben harcolt az ultraortodox vezetőséggel szemben, ideértve a smita eladási engedélyeket, a polgári házasságot és a betérést. Előtte Bat Yam és Haifa városok főrabbija volt.

Az izraeli kormány április 12-én tovább szigorított Jeruzsálemben a kijárási korlátozásokon a koronavírus terjedésének fékezése érdekében.
Jeruzsálem négy ultraortodox lakónegyedében szigorú kijárási tilalmat vezettek be vasárnap déltől szerdáig, mert ezekben a városrészekben kiugróan magas a megbetegedések és a halálozások száma. A négy elkülönített városrészben élők csak létfontosságú munkahelyekre tartva, vagy orvosi célból hagyhatják el saját körzeteiket.