Ha minden jól megy, Izrael néhány héten belül teljesen megnyílhat

Ha minden jól megy, Izrael néhány héten belül teljesen megnyílhat

Izrael egy hónap múlva teljesen megnyílik, ha nem lesz hirtelen fertőzésnövekedés. Ezt Nachman As koronavírus-projektmenedzser jelentette ki.
„Szeretnénk látni, hogy a tanulmányokhoz való visszatérés nem okoz fertőzésnövekedést” – nyilatkozta As, miután a kormányminiszterek megszavazták a koronavírus-korlátozások további enyhítését az iskolákban.

„Néhány hétről csak a jelenlegi ráta esetén beszélhetünk. Szeretnénk látni, hogy nincsenek fertőzések az iskolákban.Ha nem nő a morbiditás, egy hónap múlva minden nyitva lesz” – mondta, hozzátéve, hogy az oltások eddig hatékonynak bizonyultak.

„Jelenleg nincs szükség az oltóanyag frissítésére. Az oltottak körében követjük a fertőzéseket, hogy meggyőződjünk arról, hogy az oltás hatékony-e. Reméljük, hogy megállíthatunk minden olyan variánst, amely alááshatja az oltási erőfeszítéseket.”

A miniszterek csütörtökön enyhítettek az iskolákkal szemben támasztott számos követelményen, köztük a negyedik osztályosok kisebb létszámú tanulására vonatkozót. Megszüntették azt a követelményt is, hogy a hallgatóknak be kell mutatniuk a szülők által aláírt egészségügyi nyilatkozatot, hogy beléphessenek az osztályterembe, ugyanakkor lehetővé tették az egyetemek és főiskolák számára, hogy minden vizsgát személyesen tartsanak.