Izrael lassan szembenéz a koronavírus járvány harmadik hullámával

Izrael lassan szembenéz a koronavírus járvány harmadik hullámával

Vasárnap 1230 új koronavírusos esetet regisztráltak Izraelben az Egészségügyi Minisztérium szerint, ezzel a járványkitörése óta azonosított fertőzöttek száma 345.201-re emelkedett. Az aktív esetek száma hétfő reggel 12.776 volt, míg a halottaké 2917.

Vasárnap 37638 tesztet végeztek – ez kb. a fele a múlt heti napi átlagnak -, ebből 3,3%-lett pozitív. koronavírus-kabinet a nap folyamán ismét összeül, hogy döntsön a vírus terjedésének visszaszorítására irányuló intézkedésekről.

Dr. Sharon Elroy-Price az Egészségügyi Minisztérium közegészségügyi szolgálatainak vezetője az ülésen közölte, hogy Izrael zárlatból kilépő stratégiája nem támaszkodhat kizárólag az oltásokra, amelyek első tételei állítólag a következő hetekben érkeznek Izraelbe. Továbbá a vakcina jelentős mértékű elosztása, amelyet két dózisban kell beadni, több hetes különbséggel, nem kezdődik meg március előtt, feltéve, hogy a vakcina hatékonynak bizonyul, és a lakosság együttműködik.

Izrael koronavírus-projektmenedzsere délután figyelmeztetett, hogy az ország a járvány harmadik hullámával néz szembe, megjegyezve, hogy az elmúlt napokban az újonnan diagnosztizált fertőzések száma meredeken megnőtt.