Netanjahu szerint Izrael lehet az első olyan ország, amely kijut a koronavírusból

Netanjahu szerint Izrael lehet az első olyan ország, amely kijut a koronavírusból

Március végéig minden 16 évesnél idősebb izraeli hozzájuthat a koronavírus elleni oltáshoz – jelentette be Benjámin Netanjahu miniszterelnök Juli Edelstein egészségügyi miniszterrel közösen tartott csütörtök esti sajtótájékoztatóján.
„Mi leszünk az első olyan ország, amely kijut a koronavírusból” – ígérte Benjámin Netanjahu.

Az utóbbi napokban a Pfizer és a BioNTech által közösen fejlesztett oltóanyag fogyása miatt lelassult a korábban rendkívül gyors ütemű, a múlt héten napi 150 ezer embert beoltó kampány. A kormányfő bejelentette, hogy „óriási áttörést” ért el a Pfizer oltások beszerzésében, és a céggel kötött új megállapodás nyomán ismét gyorsabb fokozatra kapcsolhat az oltások menete, az új szállítmányok lehetővé teszik Izrael számára, hogy március végéig beoltsa az összes 16 éven felüli állampolgárt. „Az első gép vasárnap érkezik, és több lesz egymás után” – hangsúlyozta a kormányfő. Az áttörést magyarázhatja, hogy Izrael a Pfizer „modellországaként” fog szolgálni, átadja a statisztikai adatokat a vakcina hatékonyságáról.

Netanjahu megígérte a március 23-i parlamenti választásra készülő országnak, hogy ha nem történnek váratlan események, akkor idén tavasszal a Pészachot már mindenki teljes többgenerációs családja körében, a hagyományos módon töltheti.