Izraelben adták be eddig a legtöbb koronavírus elleni oltást

Izraelben adták be eddig a legtöbb koronavírus elleni oltást

A Spiegel az Our World in Data alapján közölt egy friss összesítést az eddig a világon beadott koronavírus elleni oltások mennyiségéről. Eszerint 100 lakosra számítva nem az Egyesült Királyságban oltották be a legtöbb embert, ahol először engedélyezték az oltásokat, hanem Izraelben.

Izraelben három hete kezdték meg az oltásokat a Biontech vakcinájával. Elsőként Benjamin Netanjahu kormányfőnek adták be az injekciót, aki ezzel is azt akarta megmutatni, hogy az oltás biztonságos, mindenki adassa be magának. Izraelben most már 650 ezer ember kapta meg az oltást. Ez a szám magasabb, mint ahányan eddig elkapták a fertőzést az országban.

A nemzetközi versenyben természetesen az is sokat számít, melyik ország mennyi vakcinát tud egyszerre beszerezni magának. Míg az USA és Izraael maga szerzi be a készleteket az oltóanyagból, addig az Európai Unió országai részben közösen, részben külön-külön is rendeltek maguknak.

Az összesítésben Magyarország is megtalálható, hazánk Lengyelországot követi a rangsorban, megelőzve Lettországot, Olaszországot, Görögországot és Romániát.