Izrael továbbra is vezető helyen áll a beadott koronavírus oltások tekintetében

Izrael továbbra is vezető helyen áll a beadott koronavírus oltások tekintetében

Csütörtöktől az Egészségügyi Minisztérium minden 16 év feletti izraeli számára beadja a COVID-19 oltásokat.

Szerda reggelig Izraelben 3.237.163-an kapták meg az első adag Pfizer BioNTech vakcinát, és 1.855.785 embernek már mindkét a két adagot beadták. Az ország erőteljes oltási programja közepette azonban, amelyet a válság tavaly márciusi kezdete óta a harmadik teljes lezárása során alkalmaztak, a megbetegedések megdöbbentően lassan csökkentek, a kedden összegyűjtött koronavírus-minták 9,3 százaléka pozitív eredményt hozott. Izrael továbbra is vezető helyet foglal el a beadott koronavírus oltások tekintetében, tőle jócskán lemaradva az Egyesült Arab Emírségekben és az Egyesült királyságban adták be a legtöbb vakcinát.

Juli Edelstein izraeli egészségügyi miniszter szerint a jelenlegi járvány alapvető oka koronavírus törzse, amely az összes megerősített fertőzés 80 százalékát teszi ki, szemben a napokkal korábbi 70 százalékkal.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy Izrael versenyt fut a vírus terjedése ellen, és az oltás az 50 év felettiek számára döntő fontosságú a vírus legyőzése érdekében.
“Ez mindannyiunk számára fontos, mert lehetővé teszi a gazdaság fokozatos megnyitását és mindenekelőtt az életmentést” – mondta Netanjahu.