Ma déltől ismét kötelező a beltéri maszkviselés Izraelben

Ma déltől ismét kötelező a beltéri maszkviselés Izraelben

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium visszaállította a kötelező maszkviselést beltérben péntek déltől, miután a delta variánsnak tulajdonított koronavírus fertőzések az utóbbi napokban megemelkedtek.

Az Egészségügyi Minisztérium azt is javasolja, hogy az izraeliek a tömeges nyilvános rendezvények idején is viseljenek maszkot, még akkor is, ha a szabadban tartják őket, ,,mint a hétvégén országszerte megrendezésre kerülő Pride-események”.

A korábbi maszkrendelethez hasonlóan ez a követelmény mindenkire vonatkozik, hét év felett, kivéve, ha egészségügyi állapota igazoltan ezt nem teszi lehetővé, vagy olyan fogyatékossággal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy maszkot viseljen. Nem szükséges a maszkviselés ha valaki egyedül van zárt térben, két alkalmazott, akik rendszeresen együtt dolgoznak ugyanabban a helyiségben, és akik edzenek.

Dr. Nachman As, Izrael koronavírus-projektmenedzsere pénteken azt mondta, hogy Izraelben a fertőzések meredeken emelkednek, csütörtökön 227 új esetet regisztráltak, de nem hiszi, hogy Izrael belépne a vírus negyedik hullámába.

,,A tesztek körülbelül 0,6 százaléka pozitív, ami a fertőzöttség növekedését jelzi” – mondta, kifejtve, hogy bár az aktív esetek száma pár naponta megduplázódik, ,,a ráta azért magas, mert viszonylag kevés az eset. Ha több fertőzöttet találunk, nem számítunk arra, hogy ebben az ütemben folytatódik.”

(ujkelet)