Holokauszt túlélők kampányt indítottak a holokauszt tagadás ellen

Holokauszt túlélők kampányt indítottak a holokauszt tagadás ellen

A kampány annak az egyre növekvő elégedetlenségi hullámnak egy újabb megnyilvánulása, amely a Facebook tulajdonos Mark Zuckerberg politikáját kritizálja. A nemzetközi online kampány célja, hogy ne legyen holokauszt tagadás a Facebook-on.

A kampány szerdán indult #NoDenyingIT néven, és a kapcsolódó oldalon, valamint a Facebook-on, Instagramon és a Twitteren naponta jelentkeznek majd holokauszt túlélők vallomásaival.

Ez az első digitális kampány, amelyet holokauszt túlélők szerveznek.

„Az emberek azt hiszik el, amit a Facebook-on látnak, ezért fontos, hogy megállítsuk a holokauszt tagadást” – mondta a lengyel származású túlélő és aktivista, Stefanie Seltzer.

A projektet a Claims Conference támogatja. A szervezet szerint a holokauszt tagadása nemzetközi jelenség, épp ezért sérti a Facebook közösség szabályait, Mark Zuckerberg mégsem akar ellene tenni semmit. Nemrég a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) is nagy kampányt indított a Facebook megregulázása ügyében.

A mostani tiltakozók között olyan hírességek vannak, mint Serge Klarsfeld nácivadász, Roman Kent, az amerikai Zsidó Holokauszt Túlélők vezetője; Charlotte Knobloch, a német Központi Zsidó Tanács volt elnöke és Éva Schloss auschwitzi túlélő.

Roman Kent szerint a holokauszt tagadás kimeríti a gyűlöletbeszéd fogalmát.