Minden Izraelbe érkezőnek a negatív teszt eredménye kézhezvételéig karanténban kell maradnia

Minden Izraelbe érkezőnek a negatív teszt eredménye kézhezvételéig karanténban kell maradnia

Az Egészségügyi Minisztérium pénteken bejelentette, hogy minden utazónak, beleértve a COVID-19 ellen beoltottakat és a vírusból felépülteket is, a jövő héttől az országba érkezésüktől akár 24 órán keresztül kötelesek lesznek karanténban maradni.

Az Egészségügyi Minisztérium pénteken frissítette azoknak az országoknak a listáját is, ahol a fertőzés mértéke extrém magas, és ahová az izraelieknek tilos beutazniuk különleges engedély nélkül. Az országok listája: Üzbegisztán, Argentína, Fehéroroszország, Brazília, Dél-Afrika, India, Mexikó és Oroszország.

Azok az izraeliek, akik a fent említett országokba utaznak a tiltás ellenére, hazatértükkor 5000 sékel (456.000 Ft) pénzbírsággal sújthatók, és karanténba kell vonulniuk, amíg érvényes negatív tesztet nem kapnak.

Az Izraelbe érkezőkre vonatkozó új korlátozások július 16-án, pénteken lépnek hatályba, és július 25-ig érvényesek, de valószínűleg meg fogják hosszabbítani, ha a fertőzések száma tovább emelkedik.

Izraelben az elmúlt hetekben a COVID-fertőzések újjáéledése tapasztalható, melyet a Delta-variánsnak tulajdonítanak, bár kevés a haláleset, és a súlyos esetek száma lassan emelkedik az ország tömeges oltási kampányát követően.

Az Egészségügyi Minisztérium reggel közölte, hogy csütörtökön 450 új fertőzöttel 3691-re emelkedett az aktív esetek száma Izraelben.

Az országban eddig 5.712.644 polgár kapta meg legalább az első adagot a Pfizer vakcinájából, míg 5.189.094-en már túl vannak mindkét oltáson.