Háromezer embert várnak a Maccabi Játékokra

Háromezer embert várnak a Maccabi Játékokra

Július 29. és augusztus 7. között rendezik a 15. Európai Maccabi Játékokat Budapesten. Az eseménnyel kapcsolatban Deutsch Tamás, a rendezvény védnöki testületének vezetője az ATV műsorában elmondta, hogy 90 éve rendezték meg először Prágában ezt a zsidó sport, kulturális, vallási és közösségi eseményt, melyen egyszerre több sportágban versenyeznek a résztvevők. 24 sportágban 42 országból 2300 sportoló érkezik Magyarországra, de 3000 az akkreditált résztvevők száma.

A megnyitó július 30-án lesz Hidegkuti Nándor stadionban, ahol felvonulnak a különböző országok a zászlaikkal, majd egy kulturális eseményre kerül sor. 63 versenyszám lesz, és ez lesz Magyarországon minden idők eddigi legnagyobb ilyen sporteseménye.

12 versenyhelyszín lesz, ebből 10 Budapesten. A kulturális események nagy része az Orczy kertben lesz, további helyszínek többek között a Ludovika Campus, a Vasas kézilabdapálya, az MTK röplabda pályája, a Lantos Mihály sporttelep.

A sporteseményeken ingyenes a részvétel, melyre mindenkit szeretettel várnak, a megnyitó ünnepségre kell belépő, melyeket az emg2019.hu honlapon lehet megvenni.