Több mint harminc százalékkal nőtt a kórházban kezelt korona fertőzöttek száma Izraelben

Több mint harminc százalékkal nőtt a kórházban kezelt korona fertőzöttek száma Izraelben

Két nap alatt több mint 30%-kal nőtt a kórházban kezelt korona-betegek száma. Az izraeli koronafertőzések száma szombat estére elérte a 20 633-at, ami előző este óta 294 új megbetegedést jelent. Negyven beteg állapota súlyos, közülük 27 van lélegeztetőn, 49 beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 305 halálos áldozata van a járványnak, és 15 659 beteg gyógyult meg.

Az Egészségügyi Minisztérium utasította a kórházakat, hogy készüljenek fel a korona-osztályok azonnali újbóli megnyitására, a megbetegedések megnövekedett száma és a második hullám kitörésétől való félelem miatt. A múlt héten már megnyitottak néhány korona-osztályt, köztük a Kfar Saba-i Meir és az afulai Haemek kórházakban. Néhány napja a Tel Hashomer Orvosi Központban is megnyílt a korona-betegek intenzív osztálya.

Hétfőn egyébként, három hónap után újraindítják a vonatokat Izraelben – egyelőre csak részben és megszorításokkal. Be kell jelentkezni az utazásokhoz,  az egyes vonatokra már 48 órával korábban megkezdődik az internetes helyfoglalás. A vasút 75 százalékos kihasználtsággal működhet, vonatonként 500 utast engedhetnek csak fel.