Hanukai online program-kavalkád 2020

Hanukai online program-kavalkád 2020

Az elmúlt években mindig színes programok kísérték a fény ünnepét! Az előttünk álló Hanuka azonban merőben más lesz a megszokottól, a koronavírus járvány miatt ugyanis közösségi ünneplésre sajnos nem kerülhet sor. Online azonban több közösség is együtt ünnepel.
Az alábbi összeállításból megismerhetik az ünnep során zajló nagyobb online programokat, ünnepségeket, így aki szeretne, virtuálisan így is “ellátogathat” a különböző körzetekbe, közösségekbe a “Fény ünnepén”.

December 10. csütörtök
16:00 – Zsidók a kanapéról 2.0
Felfaljuk a Hanukát (live), a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány programja. Az esemény Facebook oldala ide kattintva tekinthető meg.

17:00 – Első esti gyertyagyújtás a Dohány utcai zsinagógából. A gyertyagyújtásra a BZSH facebook oldalára kattintva tudnak becsatlakozni.

18:00 – Online kántorkoncert
Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem kántorainak, kántorhallgatóinak ünnepi koncertje a MÁV szimfonikusok közreműködésével. Ünnepi gondolatok: Darvas István főrabbi. Fellépő kántorok: Fekete László, Zucker Immánuel, Budai Miklós, Rudas Dániel. Kántorhallgatók: Fekete Dániel, Dési Tamás, Fekete Dániel, Heindl Péter. Előimádkozó: Raáb Gábor. A MÁV Szimfonikusokat vezényli: Dobszay Péter karmester, közreműködik Neumark Zoltán zongoraművész.

A koncert a Mazsihisz és a BZSH Facebook-oldalán és az OR-ZSE Youtube-csatornáján tekinthető meg.

December 11. péntek
11.30 – A második láng meggyújtása és szombatfogadás a Benjamin óvodából Verő Tamás főrabbival, kincskeresés, gyerekkacaj, ünnep, lángok, fánk. Az eseményt a gyertyagyújtást követően a BZSH oldalán rögzítve visszanézhetik.

December 12. szombat
17:00 – Hanuka lángja az Ábrahám sátrában a Hunyadi téri Zsinagóga szervezésében
A lángok mögötti remények és vágyak máig tartó hatása. Házigazdák: Sturovics Andrea és Fináli Gábor. Közreműködik az Ábrahám fiai zenekar. Az esemény itt érhető el.

17:00 – Hanukai online hangverseny a Goldmark-teremből
Fellépők: Zucker Immanuel, Fekete László, Rudas Dániel kántorok. Zenei vezető: Neumark Zoltán, zongoraművész. Házigazda: dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija. A közvetítést a Dohány körzet Facebook-oldalán tekinthetik meg.
Zoom: 389-906-7799, password: dohany

December 13. vasárnap
18:00 – Hanukai online (live) koncert a Hunyadi téri és a Bethlen téri zsinagóga közös programja
Közreműködnek: Fináli Gábor rabbi – ének, Klavanszij Anatolij – ének, Darvas Kristóf – tangóharmonika, Kardos Dániel – gitár és Deutsch Péter rabbi. A koncert a BZSH oldalán élőben nézhető meg.

December 17. csütörtök
17:00 – Ünnepi gyertyagyújtás a Dohány utcai zsinagógából a BZSH Facebook-oldalán.Állandó imák a Hegedűs zsinagógában:

Hegedűs Gyula (Csáky) utcai zsinagóga körzet online gyertyagyújtásai az ünnep nyolc napján.
Az eseményekre a körzet zoom platformján lehet csatlakozni. Zoom iD szám: ID szám: 6579029560. Password: 917838

December 10, csütörtök. 17:30 – Biczó Tamás gyertyagyújtása
December 11, péntek, 14:30 – Davidovics László gyertyagyújtása
December 12, szombat, 17.00 óra – vendég: Kardos Péter főrabbi
December 13, vasárnap, 17:30 – közös gyertyagyújtás a Csicsergőkkel, (Talmud Tórások) Schöner Alfréd gyertyagyújtása
December 14, hétfő, 17:30 – vendég: Totha Yoel Péter főrabbi
December 15, kedd, 17:30  – vendég: Dr. Frölich Róbert főrabbi
December 16, szerda, 17:30  – vendég: Schönberger András főrabbi
December 17, csütörtök, 17:30  – vendég: Dr. Verő Tamás főrabbi

Hanukai Szuper Rabbi Verő Tomival
Gyertyagyújtás és ajándéksorsolás minden este fél 9 órakor (kivéve péntek estét). Gyújts, játssz és nyerj a Szuper rabbival. Idén a Szuper Rabbi a szerencsét viszi a házhoz azoknak, akik együtt gyújtják meg vele a 🕯gyertyákat minden este 20.30 órakor (pénteken 14:30).  Részletek ide kattintva.

Frankel zsinagóga
Minden este közös online ima, tanulás, tanítás, és hanukai gyertyagyújtás minden este 7 órakor (péntek kivételével) a közösség Facebook-oldalán.

Dohány utcai zsinagóga körzet
Hanukai gyertyagyújtás mindennap a zoom platformján keresztül (A Dohány zsinagóga közösségének szóló esemény, de bárkit szívesen látnak az alábbi elérhetőségen keresztül. Zoom: 389-906-7799, password: dohany.

Bét Jehuda és a Bét Sálom zsinagóga körzet közös programja
Minden este online ima és gyertyagyújtás, (A Bét Jehuda és a Bét Sálom zsinagóga közösségének szóló esemény).

Páva utcai zsinagóga
Minden este online gyertyagyújtás a skype platformján keresztül, a gyertyagyújtások után tanulás. A körzet nyilvános Facebook oldalán minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.