Hamarosan használatba veszi új Tóráját a zuglói közösség

Hamarosan használatba veszi új Tóráját a zuglói közösség

Mint arról beszámoltunk, a Massachusets állambéli Shaare egyik zsidó közössége, a Shaare Tefilah Zsinagóga (שערי תפלה) nemes ajándékot, egy Tórát küldött a Szimchát Tórakor leégett Thököly úti körzetnek, ezzel is segítve, hogy a tűzben megsemmisült felbecsülhetetlen értékű Tórákat mihamarabb pótolhassa az egyelőre otthon nélkül lévő körzet.

Kardos Péter főrabbi szerdán vette át a nagy értékű ajándékot Lippner Györgytől, az Európa Rendezvény Iroda általános igazgatójától, aki elhozta az új Tórát Budapestre.
A Tóra azóta a főrabbi Síp utcai irodájában van, és már felkészítették az újabb, ám a korábbinál jóval rövidebb utazásra.

A zuglói közösség jelenleg a Scheiber Sándor Iskola kis zsinagógájában imádkozik Szombatonként, így az új tórát is ott avatják majd fel, és veszik használatba.

Kardos Péter főrabbi weblapunk érdeklődésére elmondta, a tűzeset óta is kaptak már Tórákat más hazai közösségektől, de az amerikaiak által adományozott a legjobb állapotban lévő közülük. Szinte egy új Tórát avathatnak majd fel, melynek eszmei értéke számukra felbecsülhetetlen.

Kardos Péter főrabbi találkozása az új Tórával képekben>>>