Elhunyt az Újpesti Szeretetotthon vezető helyettese

Elhunyt az Újpesti Szeretetotthon vezető helyettese

Hosszú betegség után vasárnap elhunyt Ráczné Budavári Erzsi, aki 32 éven keresztül szolgálta a Budapesti Zsidó Hitközséget. Mindenki, aki ismerte az Újpesti Szeretetotthon vezető helyettesét, szeretettel és jó szívvel gondol rá.

Az alábbiakban Deutsch Péter rabbi rövid megemlékezését olvashatják:
“Azt gondolom, hogy nagyon ritka a mai világban olyan, aki ennyi időt tölt el egy munkahelyen. Erzsi nem volt zsidó származású, de magáénak vallotta hitünket és hitközségünket. 

Én személy szerint gyászolok, hiszen ilyen kedves és csupa szív hölgyet ritkán ismerhet meg egy ember az életben. Hálás vagyok érte, hogy édesanyámmal 32 évig voltak legjobb barátnők és kollégák. Hangos szó, vita, és nézetkülönbség nélkül irányították az Újpesti Szeretetotthont. Emiatt szerettek annyian oda beköltözni, mert tényleg egy Szeretetotthont vezettek édesanyámmal közösen. Példaként: Erzsi, ha látott egy bogarat, ami felfordult, azt megfogta és megfordította, nehogy szenvedjen. Saját pénzén vásárolt az időseknek gyümölcsöt, üdítőt olyanoknak, akinek nem volt hozzátartozója. Vidám volt, jókedvű, pozitív személyiség , aki mindenben és mindenkiben a jót látta. Nem beszélt rosszat, és hitt I-tenben. Ha kellett késő estig, bent ült az otthonban, amikor egy nehezebb nap volt.

Az idősek és a gondozottak hozzátartozói, nővérek, kollégák megtörve gyászolják Erzsit. Az volt a terve, ha nyugdíjba mennek anyummal, akkor ők is beköltöznek majd az otthonba. Kinevelik a következő generációt, és ők ott fognak nevetni, pihenni és sokat beszélgetni. 
Fájó leírni, de Erzsi nem élte meg a hatvanadik születésnapját, ami augusztusban lett volna. Szerető férje és két gyermeke, testvére gyászolja.”