A pesti gettó felszabadításának 76. évfordulójára emlékeztünk

A pesti gettó felszabadításának 76. évfordulójára emlékeztünk

A Budapesti Zsidó Hitközség minden évben megemlékezést tart a pesti gettó felszabadításának napján.
A 76. évfordulóról a koronavírus miatt ezúttal online emlékeztünk meg. A Dohány utcai zsinagógában beszédet mondott Mester Tamás, a BZSH elnöke, dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai zsinagóga főrabbija, továbbá Jakov Hadas-Handelsman, Izrael Állam magyarországi nagykövete. A zsoltárokat Fekete László, a Dohány utcai zsinagóga főkántora énekelte, Dobszay Péter orgonaművész közreműködésével. Videó üzentben emlékezett dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár.

Ezt követően a Wesselényi utcában található felszabadítási emléktábla megkoszorúzásával folytatódott a megemlékezés, ahol koszorút helyezett el Vlagyimir Szergejev, az Orosz Föderáció magyarországi nagykövete, elhangzott a gyászolók kaddisa, elhelyezték az emlékezés köveit is.

A Dohány utcai megemlékezést követően a Kertész utcában található emléktáblánál helyezett el koszorút Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere, Szűcs Balázs, alpolgármester, valamint Mester Tamás BZSH elnök, és dr. Frölich Róbert főrabbi társaságában.

Nézzék vissza megemlékezésünket:


Képek a megemlékezésről>>>