Elkezdik feléleszteni a gazdaságot Izraelben

Elkezdik feléleszteni a gazdaságot Izraelben

A hétfő reggel közzétett adatok szerint 16492-re nőtt a megerősített koronavírusos esetek száma Izraelben, 73 beteg állapota súlyos, közülük 64 lélegeztetőgépre szorul. 48 állapota közepesen súlyos, míg a túlnyomó többség enyhe tüneteket tapasztal.

A jelenleg kezelés alatt állók száma 4690, a felgyógyultaké 11548, míg az elhunytaké 254.

Eli Cohen gazdasági miniszter ma felszólította a kormányt, hogy a tervezett május 31-i időpontnál 10 nappal hamarabb megnyithassanak az éttermek és kávézók, mondván, az új koronavírusfertőzések folyamatos csökkenésének fényében tovább kell haladni a gazdaság újbóli megnyitásának ütemtervében.
“Most, hogy a fertőzési ráta napi 30–40 főre csökkent, tovább akarunk lépni, hogy az emberek visszatérhessenek a munkahelyükre” – nyilatkozta Cohen a 12-es csatornának.
“Az általunk tapasztalt pozitív adatok fényében igyekszünk felgyorsítani a gazdaság újbóli megnyitását. Kézben tartjuk az egészségügyi helyzetet, és ha újabb járvány tör ki, az egészségügyi rendszer jobban felkészül rá.”

Változás a külföldről érkezőkre vonatkozó karanténrendeletben

A frissített koronavírus rendeletekkel összhangban, hétfő reggeltől a szállodákban elkülönített embereket szabadon engedik, ha megfelelnek az Egészségügyi Minisztérium otthoni elszigeteltségére vonatkozó kritériumainak, emellett a külföldről visszatérőknek hétfőtől kezdve otthoni karanténba kell vonulniuk.

A külföldről visszatérőket, akik az Egészségügyi Minisztérium irányelvei szerint nem tudják megoldani az otthoni elszigeteltséget, áthelyezik az egyik továbbra is működő “karanténhotelbe”.