Gantz karanténba vonul, Beitar Illit zárlat alá kerül Izraelben

Gantz karanténba vonul, Beitar Illit zárlat alá kerül Izraelben

Az izraeli Beitar Illit városát kedden korlátozás alá vont zónának nyilvánították, az új koronavírusos esetek megugró száma miatt.

A Jeruzsálemtől délre fekvő mintegy 55000 többnyire ultraortodoxok lakosú város lezárása hét napra szól, és szerdán 13:00kor lép érvényben.
„A Beitar Illitbe való be- és kilépés korlátozott lesz, csakúgy, mint a mozgás és az üzleti élet városban” – közölte a Miniszterelnöki Hivatal és az Egészségügyi Minisztérium egy közös nyilatkozatában.
„Több mint egy hónapja növekszik a koronavírus morbiditásának trendje Izraelben. A növekedés miatt az elmúlt napokban eltérő korlátozásokat vezettek be, amelyek egész Izrael Államra vonatkoznak.”

Beni Gantz védelmi miniszter és rotációs miniszterelnök karanténba vonul, miután vasárnap kapcsolatba került egy személlyel, akit később koronavírussal diagnosztizáltak. A miniszter elszigetelve marad a koronavírus teszt és az epidemiológiai vizsgálat idejére. Az irodája szerint Gantz jól érzi magát és folytatja munkáját a megszokott ütemterv szerint.

A városban 240 aktív esetet regisztráltak, az aktív esetek növekedési üteme az elmúlt hét során 224 százalék volt. Szerda reggelre 32.714-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Kedden rekorszámú 1320, éjfél óta 198 új esetet regisztráltak.

397 beteget kezelnek kórházban, 107 állapota súlyos, közülük 36 lélegeztetőgépre szorul, 82 állapota pedig közepesen súlyos. Az aktív esetek száma 14.104, a felgyógyultaké 18.267 míg az elhunytaké 343.
A kedden végzett tesztek száma 26603 volt és 5% lett pozitív, a ma végzett tesztek száma eddig 4044, ebből 4,9% pozitív.