Május tizedikén a Duna Worldön lesz a Fuchs Jenőről szóló film TV premierje

Május tizedikén a Duna Worldön lesz a Fuchs Jenőről szóló film TV premierje

A tavalyi évben, december 10-én került sor a Goldmark teremben „Fuchs Jenő: az első ember” című 50 perces dokumentumfilm premier vetítésére.

Dr. Kiss Gergely, Czinke Gyula és Fischer Gábor alkotása, amelyet a Budapesti Zsidó Hitközség és a Dohány Alapítvány valamint az MTVA Mecenatúra, a Magyar Vívó Szövetség, a Budapesti Értéktőzsde, támogatott egy kivételes sportolóról szól.

Fuchs volt Magyarország első olimpiai bajnoka kardvívásban, továbbá azon kevesek egyike is, aki négyszer érdemelte ki az olimpiai aranyat. Kivételes tehetségének tanúbizonysága, hogy világraszóló eredményeit úgy érte el, hogy közben egyetlen sportegyesületnek, klubnak vagy szervezetnek sem volt tagja. Örök kívülálló volt, és az is maradt a magyar sport legnagyobb dicsőségére.

E páratlan egyéniség életét eleveníti föl a róla szóló dokumentumfilm, amelynek alkotói között van Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, valamint Czinke Gyula és Fischer Gábor. Fuchs Jenőt a filmben Orosz Ákos, a Vígszínház művésze kelti életre.

A film 2020.05.10-én, vasárnap 21.35 -kor kerül vetítésre a Duna World csatornán.