Filmsorozat készül Golde Meir életéről

Filmsorozat készül Golde Meir életéről

Golda Meir 1969-től 1974-ig töltötte be a miniszerelnöki posztot Izraelben, az ország történelmében mind a mai napig ő volt az egyetlen női miniszterelnök. Regnálása alatt történt az 1972-es müncheni olimpián a zsidó sportolók elleni merénylet is. Mint politikus egyszerre volt a konszolidáció, és a megalkuvás nélküli harc embere.

Az egykori államvezetőről készült filmes életregény egyik producere az a világsztár Barbra Streisend, aki hosszú évtizedek óta Golda Meir rajongó, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy 1978-ban születésnapján egy rövid riporttal és a Hatikvával,  Izrael himnuszával köszöntötte a már nyugalomba vonult miniszterelnököt.

A Shtisel és az Unortodox sorozatokból ismert Shira Haas Emmy-, illetve Golden Globe-díjra jelöltek színésznő generációjának talán legismertebb izraeli színésznője alakítja Golda Meirt a sorozatban.

Sterisend mellet a másik producer Eric Tuchman, aki egyben a széria írója is lesz, a rendezői feladatokat Mimi Leder kapta meg, aki olyan produkciókért volt már felelős, mint a Vészhelyzet vagy A hátrahagyottak.