Megkezdődött a felkészülés a zsinagógák megnyitására

Megkezdődött a felkészülés a zsinagógák megnyitására

A Mazsihisz-BZSH közös krízismenedzsment csoportja folyamatosan értékeli a koronavírus okozta helyzet fejleményeit, eseményeit, majd a krízismenedzsment – orvosszakértői tájékoztatás alapján – megtervezi a hitközség aktuális védekezési folyamatát, amelyet a Vezetőség döntése után végre is hajtat.

Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy a legfrissebb helyzetértékelés, a sikeres országos oltási kampány és a javuló fertőzési mutatók alapján a krízismenedzsment elkezdte a felkészülést a zsinagógák megnyitására.

A jelenlegi tervezés szerint a zsinagógák május közepén nyitnak meg, de a hívek az épületekben csak az egészségbiztonsági előírások alapján meghatározott létszámban lehetnek majd jelen, továbbá az imádkozásokon – előzetes regisztrációt követően – kizárólag azok vehetnek részt, akik már két védőoltással rendelkeznek.

A létszámra és az egészségügyi előírásokra vonatkozó szabályok betartása és betartatása alapvető közösségi érdekünk. Kérjük együttműködésüket annak érdekében, hogy minél rövidebb idő alatt magunk mögött hagyhassuk ezt a vészterhes időszakot!