Felavatták a Dél-Pesti körzet új zsinagógáját

Felavatták a Dél-Pesti körzet új zsinagógáját

Hanuka ötödik napján történt meg a csoda Pesterzsébeten: a tizenhat éve BZSH Dél-Pesti körzet néven újjá alakult közösség ezen a napon vehette birtokba új zsinagógáját, amely saját forrásain túl a BZSH támogatásának köszönhetően jöhetett létre. Az új helyiség immár teljes mértékben kielégíti majd a pesterzsébeti közösség igényeit.

Az új zsinagógát Hanuka ötödik napján avatták fel, a Dohány zsinagóga kórusának zenei kísérője mellett Totha Joel Péter, a Dél-Pesti és Győri hitközség vezető rabbija vitte be az épületbe a Tórát, majd helyezte el a frigyszekrénybe.

Ács Tamás, a BZSH elnöke ünnepi beszédében elmondta, hogy a pesterzsébeti közösség múltja, összetartó ereje garancia arra, hogy az új zsinagógában pezsgő, színvonalas hitélet legyen.

Kerényiné Rippner Zsuzsanna elnök köszönetét fejezte ki a közösség tagjainak. Kihangsúlyozta, hogy mekkora a jelentősége a vallás gyakorlásának.
“Lehet, hogy nincs minden ünnepnap telt házzal megtartva, de azt gondolom, hogy aki csak egy kicsit is megőriz és továbbad az utódainak abból a nagy tudásból, amit a zsidó vallás jelent, az már hatalmas dolgot tett a jövőért, a következő zsidó nemzedékért.” – zárta szavait a körzet elnöke.

Totha Joel Péter rabbi áldást kért az Örökkévalótól az új zsinagógára, és annak közösségére.
Ünnepi beszédében kiemelte, “ne attól legyen naggyá az új épület, hogy hányan járnak a zsinagógába, hanem attól, hogy hányan járnak az erzsébeti zsinagógába”.

Nagyon hasznos hitéletet, és sok szerencsét kívánunk pesterzsébeti közösségünknek!
מזל טובֿ