Emelkedik a vírusos megbetegedések száma Izraelben

Emelkedik a vírusos megbetegedések száma Izraelben

Tegnap estére 17752-re emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Az aktív esetek száma 2407, a felgyógyultaké 15050 míg az elhunytaké 295.
Az Egészségügyi Minisztérium távozó főigazgatója szombaton sürgette a vezető tisztviselőket, hogy azzal a feltételezéssel dolgozzanak, hogy Izrael egy új koronavírus-kitörés közepén áll, és a „második hullám” mérete egyelőre nem ismert.

Mose Bár Szimán-Tov vasárnap fejezi be hivatali idejét az Egészségügyi Minisztériumban.

A távozó főigazgató később cáfolta a kommentet, és azt nyilatkozta, hogy a második hullám nem elkerülhetetlen, „ha megfelelően cselekszünk”.
„De egy emelkedés közepén vagyunk. Ez határozott, valós és kézzelfogható, és időbe telik, amíg megértjük annak teljes mértékét” – tette hozzá Bár Szimán-Tov.

A riport szerint a szombati ülésen a főigazgató aggodalmát fejezte ki a zsúfolt strandok miatt országszerte, és sürgette munkatársait, hogy hívják fel a közvélemény figyelmét a vírus terjedésének megakadályozására szolgáló minisztériumi irányelvek figyelmen kívül hagyásának veszélyeire.

Az elmúlt két hétben az új esetek csökkenő trendje megfordult, az új fertőzések többsége az iskolákhoz kapcsolódik.

Vasárnap 106 iskola és óvoda nem nyitotta meg kapuit. 330 diák és tanár tesztje lett eddig pozitív a koronavírusra, melynek következtében 16 327 személy vonult elővigyázatosságból karanténba.