Éjfél után tizehat perccel született az új év első babája Izraelben

Éjfél után tizehat perccel született az új év első babája Izraelben

A galileai orvosi központban éjfél után 18 perccel született az új polgári esztendő második babája Izraelben.
A 27 éves Eden, aki első gyermekét hozta világra, azt mondta:
“Nem úgy terveztem, hogy az új évet rögtön a szüléssel fogom kezdeni. A 40. hetemnél jártam, összehúzódások nélkül, és a klinikán megvizsgáltak, majd rögtön a szülészetre küldtek. Kicsit furcsa a koronavírus során szülni, nagyon kevés emberrel a környezetemben, de ez nagyszerű intimitásérzetet eredményezett. Szeretnék köszönetet mondani a csodálatos személyzetnek a sürgősségiektől, a szülészeti osztályig. Elképesztő érzés egy új polgári év első perceiben életet adni a gyermekemnek,  remélem, hogy ez mindenkinek jó év lesz.” – mondta az év első babájának édesanyja.

A galileai orvosi központ szülőszobáiban hét csecsemő – 5 lány és 2 fiú – született az új év eleje óta, köztük egy ikerpár.

2021 első babája a jeruzsálemi Shaare Zedek Kórházban jött a világra, tizenhat perccel éjfél után. A boldog szülők Muhammad és Sundos Salah szerint “csodálatos élményben volt részük”.
“Mindenkinek boldog és egészséges új évet kívánunk, és azt, hogy amikor a baba felnő, akkor már nem kell maszkokban járnunk.” – mondták a boldog szülők.