Elmarad a jeruzsálemi Nemzetközi Filmfesztivál

Elmarad a jeruzsálemi Nemzetközi Filmfesztivál

A koronavírus miatti válsághelyzetre való tekintettel decemberre halasztották az eredetileg júliusra tervezett 37. Jeruzsálemi Filmfesztivált. A téli időpont egybeesik majd a Hanukával, és december 20-ig tart majd. A korábbi években az új filmeket csak a fesztivál utáni hónapokban mutatták be a mozikban. A nyári premierek nem maradnak el idén sem, de ennek ellenére szerepelhetnek majd a Jeruzsálemi Filmfesztiválon.

Az 1986-ban Lia van Leer által alapított filmfesztivál Izrael legrangosabb filmes eseménye. A sokszínű program keretében minden műfajban mutatnak be filmeket.
A fesztivál nemzetközi díjai az ‘In Spirit of Freedom’ – a legjobb játék- vagy dokumentumfilmnek, valamint az ‘In Pursuit of Peace & Tolerance for Mediterranean Cinema’ – a mediterrán országok legjobb játék- vagy dokumentumfilmjének járó elismerés.

Szerda reggelre 42.813-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Kedden 1573, éjfél óta 211 új esetet regisztráltak. 547 beteget kezelnek kórházban, 195 állapota súlyos, közülük 57 lélegeztetőgépre szorul, 125 állapota pedig közepesen súlyos.
Az aktív esetek száma 22.704, a felgyógyultaké 19.734 míg az elhunytaké 375.

A Ynet hírporál szerint Juli Edelstein egészségügyi miniszter (Likud) ismételten kijelentette, ha Izrael eljut a napi 2000 pozitív tesztig, a teljes zárlat elkerülhetetlen lesz.