Nyáron már drónokkal szállíthat pizzát Izraelben a Pizza Hut

Nyáron már drónokkal szállíthat pizzát Izraelben a Pizza Hut

A Pizza Hut Israel tervei szerint nyár elején tesztelni fogják a pizza drónokkal való kiszállítását. A próbafázisban az étteremlánc csak egy étterméből szállítanának, a Netanjához közeli Bnei Dror faluban, ám ha sikeres lesz ez a fajta kiszállítás, több éttermükre kiterjesztik ezt a módszert.

A szállítás nem az ügyfelek otthonába, hanem a kijelölt helyekre történik majd, például a parkolókba, közparkokba, ám ezekhez kormányzati jóváhagyás szükséges. Onnan futárok veszik át a pizzákat és ők fejezik be a szállítást. Ez lehetővé tenné, hogy a Pizza Hut lánc több ezer olyan ügyfelet érjen el, akiket jelenleg nem szolgálhat ki.

A szabályozási és biztonsági kérdések valószínűleg azt jelentik, hogy a drónok szállítása közvetlenül a lakásokig egyhamar nem fog megtörténni. A drónok csak egy kijelölt területen repülhetnek, és csupán 2,5 kg-ot szállíthatnak egyszerre, amely nagyjából két pizzával és egy üdítővel megfelelő súly. A korszakalkotó projektet egy ausztrál étterem technikai vállalat irányítja.