Covid-19: Négyezer fölött az aktív esetek száma Izraelben

Covid-19: Négyezer fölött az aktív esetek száma Izraelben

Csütörtök reggelre 19894-ra emelkedett a megerősített koronavírusos betegek száma Izraelben. Az elmúlt 24 órában 257, míg éjszaka 111 új esetet regisztráltak.

148 beteget kezelnek kórházban. 39 állapota súlyos, közülük 32 lélegeztetőgépre szorul, 44 állapota közepesen súlyos, míg 3944 enyhe tüneteket tapasztal. A felgyógyultak száma 15499 míg az elhunytaké 303.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök, Juli Edelstein egészségügyi miniszter és Hili Troper kulturális és sportminiszter a Nemzetbiztonsági Tanáccsal együttműködve szerdán megállapodtak, hogy engedélyezik a kulturális események megtartását legfeljebb 250 főig.

A határozat azonnal hatályba lépett. A több mint 250 résztvevős és legfeljebb 500 résztvevős rendezvényekhez a Kulturális és Sportminisztérium igazgatójának külön engedélye szükséges.

Edelstein egészségügyi miniszter szerdán kijelentette, hogy irodája támogatja a vonatok újraindítását és a kulturális intézmények megnyitását, de figyelmeztette a nyilvánosságot, ha a rendeleteket nem tartja be, mindkét intézkedést visszavonhatják.