Február elején lesz a Chidon HaTanach Nemzetközi Bibliaverseny magyarországi fordulója

Február elején lesz a Chidon HaTanach Nemzetközi Bibliaverseny magyarországi fordulója

A Chidon HaTanach (חידון התנ”ך) Nemzetközi Bibliaverseny magyarországi fordulója 2021. február 10-én, szerdán, 17 órakor, online formában kerül megrendezésre a BZSH Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium szervezésében.

A szervezők sok szeretettel várják azokat a 15-19 év közötti zsidó diákokat a versenyre, akik szeretnék megméretni tudásukat a Szentírásból.

A verseny győztesének jutalma, hogy a világ más országaiból érkező fiatalokkal együtt részt vehet egy kéthetes izraeli utazáson, a Bibliaverseny nemzetközi fordulóján és ünnepi fináléján valamint a jom haacmauti ünnepségen (2021. április 15.) – amennyiben a vírushelyzet lehetővé teszi.
Ellenkező esetben a nemzetközi forduló is online formában kerül megrendezésre az előző évhez hasonlóan.

A verseny egy 30 kérdésből álló magyar nyelvű feleletválasztós tesztből áll, amelyben a mellékelt bibliai fejezetek tartalmára vonatkozó kérdések fognak szerepelni. 10 kérdés a Tórához, 10 a Korai prófétákhoz, 10 a Szentiratokhoz kapcsolódik. A verseny során bármilyen segédeszköz megengedett.

A jelentkezéseket Dr. Balogh István, a Scheiber Sándor Gimnázium tanára várja a balogh.istvan@scheiber.hu címen legkésőbb 2021. január 31-ig.