Lezajlott a BZSH II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedője

Lezajlott a BZSH II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedője

Tegnap rendezték meg a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedőjét, amelynek döntőjében tizenkét csapat mérte össze tudását két kategóriában. A versenyt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és a Joods Alapítvány támogatta.

Rendkívüli érdeklődés mellett, hangos sikerrel zajlott le május 23-án, vasárnap a Budapesti Zsidó Hitközség II. Országos Zsidó Zenei Vetélkedője. A döntőben tizenkét csapat mérte össze a tudását két kategóriában – olvasható a versenyről készült beszámolóban.

A több órán át zajló versenyre pedagógusok és egyházi személyek állítottak össze feladatsorokat, és az ország minden részéről érkező, összesen mintegy huszonnégy induló igen alapos felkészültségről adott tanúbizonyságot. Így aztán nem meglepő, hogy a zsűri senkit sem sorolt az ötödik és a hatodik helyre, inkább több helyezés tekintetében is holtversenyt hirdetett, végül tehát mindenki oklevelekkel és díjakkal térhetett haza.

A többek között Budapestről, Debrecenből, Kazincbarcikáról, Nyíregyházáról érkező kétfős csapatok közül az I. kategóriát Czink Benjámin és Barbai Sámuel, a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola második osztályos tanulói nyerték, a felkészítő tanár Zucker Immanuel volt. A II. kategóriában indulók közül Nagy-Szendrey Noel és Nagy-Szendrey Leon, a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola ötödik osztályos tanulói teljesítettek a legmagasabb szinten, akiket Czeglédi Erika tanárnő készített fel.

Köszönet a szervezőknek, Gonda Juditnak és Salamon Ágota mesterpedagógusnak, valamint dr. Verő Tamás főrabbinak és dr. Nógrádi Gergely főkántornak az áldozatos munkájukért – zárul a beszámoló.