A Budapesti Zsidó Hitközség elnökének újévi köszöntője

A Budapesti Zsidó Hitközség elnökének újévi köszöntője

A 2018-es év végéhez értünk, holnap új esztendőt ünnepelhetünk.
Az alábbiakban Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökének köszöntőjét olvashatják a 2019-as polgári új év beköszönte alkalmából:

“Nem is olyan régen még Hanukát ünnepelhettük, nyolc napon keresztül gyújtottuk a gyertyákat, ünnepeltük a csodát. A héber naptár szerint 5779 Tévész hónapjánál járunk, amikor is a 2019-es polgári új évbe lépünk.

Most is új reményekkel, és bizakodással tekintünk az előttünk álló új esztendő felé. Átadásra kerül a Rumbach zsinagóga, kóser delikatesz és étterem nyílik a BZSH üzemeltetésében, folytatjuk a közösségi, és hitélet fejlesztését, szóval lesz dolgunk bőven. Ezek a feladataink kiemelten fontosak, és 2019-ben mind megvalósításra kerülnek.
A legfontosabb célkitűzésünk mégis a hitélet támogatása és fejlesztése, valamint a belső béke és egység megteremtése.

A mai jó alkalom egyúttal arra is, hogy ismét visszatekintsünk a mögöttünk álló hónapokra, hogy miként sikerült megvalósítanunk mindazt, amit korábban elterveztünk. Sikerült-e elérnünk céljainkat, amiket tavaly ilyenkor kitűztünk magunk elé? Úgy alakult-e az életünk, ahogy arra számítottunk, vagy a változás ismét a következő esztendőre marad?

Számunkra, zsidó emberek számára az igazi számvetés az őszi ünnepek alkalmával adatik, ám ilyenkor óhatatlan, hogy a többségi társadalom szokásait átvéve mi magunk is ennek hatása alá kerülünk.

A Budapesti Zsidó Hitközség világi vezetése nevében e gondolatok mentén kívánok minden hittársunknak, és az e sorokat olvasóknak boldog, békés, eredményekben gazdag 2019-es esztendőt. Vagy ahogy héberül mondanánk: שנה טובה

Ács Tamás
BZSH Elnök”