A brazil zsidó kozmetikai mogul 1,7 tonna gél-alkoholt adományoz a koronavírus elleni küzdelemre

A brazil zsidó kozmetikai mogul 1,7 tonna gél-alkoholt adományoz a koronavírus elleni küzdelemre

A brazil kozmetikai óriás az O Boticario -amely egy holokauszt túlélő milliárdos fiának tulajdonában áll- nem kevesebb, mint 1,7 tonna gél-alkoholt adományozott Curitiba 3,2 millió lakosú városának, amelyet kéztisztítóként lehet használni a koronavírus elleni küzdelemben.
Ezt az O Boticário alapítója és elnöke Miguel Krigsner, a zsidó biokémikus és környezetvédő jelentette be.
“A lényeg az, hogy mindent megtegyünk, amit csak lehet a segítségnyújtás terén. Ha egy életet megmentünk, megmentjük az emberiséget. Ez a judaizmus.”– mondta Krigsner, a bolíviai-brazil vállalkozó.

A La Pazban született milliárdos lengyel apja és német anyja a holokauszt idején elmenekült a náci rezsim elől. Krigsner 11 éves korában költözött családjával Brazíliába.
“Cégünket Curitibában alapítottuk, és óriási szeretettel gondolunk erre a városra. Hisszük, hogy ezen adomány révén minimalizálhatjuk sok ember szorongását és fájdalmát ”– tette hozzá Krigsner.

A 43 évvel ezelőtt alapított O Boticário Brazília második legnagyobb kozmetikai vállalata és a világ legnagyobb kozmetikai kiskereskedője, világszerte több mint 4000 üzlettel, 22000 alkalmazottal és közel 4 milliárd dolláros 2019-es bevétellel.

1990-ben a társaság létrehozta az O Boticário Természetvédelmi Alapítványt, egy nonprofit szervezetet, amely már Brazília egész területén 800 projektet támogatott.
“Amíg Boticário létezik, pénzt fog áldozni ilyenekre. Ezt erkölcsi kötelességünknek gondolom. Van egy lelkiismeret kérdése, és a zsidó valláson belül a cödókó. Ez vallásunk szerint az, hogy felebarátunkkal szemben jót kell cselekedned”– mondta Krigsner, aki a Curitiba Holokauszt Múzeum alapítója is egyben.