Letartóztattak egy izraeli focidrukkert, mert csirkét akart becsempészni a meccsre

Letartóztattak egy izraeli focidrukkert, mert csirkét akart becsempészni a meccsre

A KAN News értesülései szerint letartóztattak egy férfit, aki hátizsákjában egy csirkét csempészett be a stadionba a Bnei Jehuda-Hapoel Tel-Aviv labdarúgó kupameccsre szombaton.

A Bnei Yehuda szurkolója, a magát “csirkekirálynak” kikiálltó Yehuda Goher a KAN-nak adott interjújában azt állítja, hogy már több éve viszi magával Rambo nevű csirkéjét a Bnei Yehuda meccseire szerte az országban.

A városi rivális Hapoel Tel-Aviv elleni szombati kupameccs előtt azonban Goher barátját letartóztatták, mert megpróbálta belopni Rambót a hátizsákjába rejtve a Bloomfield stadion forgókapuján keresztül.
“A klub korábbi tulajdonosa nem engedte be Rambót a stadionba, és nem vettük fel a kapcsolatot a jelenlegi tulajdonosokkal a korábbi szabályzattal kapcsolatban, megpróbáltuk Rambót bevinni a meccsre” – mondta Goher a KAN-nak.

Goher barátját házi őrizetbe helyezték, és vasárnap bíróság elé állították, Rambót pedig még mindig az izraeli rendőrség tartja fogva, pedig már visszatérne szerető gazdájához – írja a Jerusalem Post.

Goher csirkéi egyedülálló történelemmel rendelkeznek, a Bnei Yehuda nem hivatalos kabalái. Rambo, a hatodik generációs Bnei Yehuda kabala, a csapat 12. embere.
“Szereti a drukkereket, a televíziót, az egész világot.Nem harap, és nem okoz semmi gondot.”  – mondta a 61 éves Goher, aki azt is elmondta, hogy a hagyomány, hogy csirkét vigyenek a Bnei Yehuda meccsekre, 41 évvel ezelőtt kezdődött, amikor más szurkolókkal együtt úgy döntött, hogy a klubnak szüksége van egy szerencsét hozó kabalára.

„Bárányt vágtunk, rabbikat hoztunk, de semmi sem segített. Néhány további rituálé megkísérlése után kipróbáltuk a csirkét és az bevált.” – emlékezett vissza Goher.

Más szárnyast már korábban is bevetettek a Bnei Yehuda drukkerei. A Hapoel elleni 2014-ben lejátszott bajnokin egy kakast dobtak be a pályára, a biztonságiaknak pedig alapos fejtörést okozott a gyorsan ide-oda rohangáló baromfi kizavarása a játéktérről: