Koronavírus: Bezárjuk oktatási intézményeinket

Koronavírus: Bezárjuk oktatási intézményeinket

Tájékoztatjuk Önöket, hogy hétfőtől (2020. március 16.) visszavonásig a tanulók nem látogathatják a BZSH Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolát és a Benjamin Óvodát és Bölcsődét. A Rabbiképző folyamatosan a digitális távoktatásra tér át. A BZSH Külkereskedelmi Szakgimnáziumban az oktatás távoktatás formájában folytatódik.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek késő esti tájékoztatása értelmében új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ez új módszertanokat is igényel. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az iskolába. Az igazgatóknak viszont be kell menniük. A tanároknak is folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel – ismertette a miniszterelnök.

Az érettségire is fel tudnak készülni a diákok – mondta Orbán Viktor, hozzátéve: jó eséllyel a szokott rendben meg tudják tartani az érettségi vizsgákat.

*

A Benjamin Óvoda és Bölcsődénkben rendkívüli szünetet rendelünk el, döntésünkről a kormányrendeletek és határozatokban előírt utasítások alapján járunk el.

*

Az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem március 12-től kezdődően folyamatosan és fokozatosan áttér a digitális távoktatás módszerére. A kormányzati intézkedésekkel és rektori rendelettel összhangban az Egyetemi Könyvtár is bezár, de a távoktatás segítése érdekében könyvkölcsönzésre marad lehetőség. Emellett a Tanulmányi Hivatal és az Egyetem főtitkára is ügyeletet lát el.

A Budapesti Zsidó Hitközség Külkereskedelmi Szakgimnáziumban 2020. március 16-tól visszavonásig a kontaktórák szünetelnek. Ebben az időszakban az oktatás távoktatás formájában zavartalanul folytatódik a következő módon>>>