Jövőhéten bezárhatnak az üzletek, piacok és a plázák is Izraelben

Jövőhéten bezárhatnak az üzletek, piacok és a plázák is Izraelben

Az Egészségügyi Minisztérium adatai szerint szerdán 2802 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel a járványkitörése óta azonosított fertőzöttek száma 366.182-re emelkedett Izraelben. Az aktív esetek száma szerdán 21.544-ra emelkedett, míg a halottaké 3033.

Árije Deri belügyminiszter a 12-es csatorna szerdai esti műsorban újabb korlátozások bevezetését jelentette be.  Az ismét hirtelen megugrott regisztrált COVID-19 esetek száma megközelíti a koronavírus-kabinet által kitűzött úgynevezett határeset mértéket, ami azt jelenti, hogy a kormány várhatóan a korlátozások enyhítésének visszafogását fogja bejelenteni.

Deri elmondása szerint jövő héten az utcai üzletek, bevásárlóközpontok és piacok bezárására lehet számítani, amennyiben nem csökken jelentősen a regisztrált napi esetek száma. Emellett a piros és a narancssárga jelzésű városok iskoláiban szünetelni fog az oktatás.

A becslések szerint a járvány még legalább hat hónapig eltart. Fontos minimalizálni a gazdaságra és a megélhetésre gyakorolt káros hatásokat. Visszatérve a gazdaság további korlátozásainak bevezetésére, és később, ne adj I-ten, az újabb zárlatra – hiba. Van egy alternatíva: országos vizsgálatok régiók szerint, a betegek (beleértve a tünetmentes eseteket) felkutatása és elkülönítése, valamint a rutinhoz való biztonságos visszatérés. – mondta Gideon Szá’ár, a Likud vezető törvényhozója.