Beoltották az újpesti idősotthon és Israel Sela lakóit

Beoltották az újpesti idősotthon és Israel Sela lakóit

Ettől a héttől a legidősebb honfitársainkat a háziorvosuk keresi majd a regisztráció során megadott elérhetőségeken. A háziorvos dönt az oltás helyszínéről, ez lehet az idős ember otthona, háziorvosi rendelő és kórházi oltópont is – írja a Koronavírus Tájékoztatási Központ.

A holokauszttúlélők Magyarország legidősebb polgárai közé tartoznak, ezért felhívjuk a túlélők és családtagjaik figyelmét arra, hogy ha még nem regisztráltak oltásra, akkor feltétlenül tegyék meg, minél hamarabb vegyék föl a kapcsolatot a háziorvosukkal.

A magyar állami oltási program keretében tegnap beoltották a BZSH újpesti idősek otthonában és az Israel Sela otthonában lakóit, valamint dolgozóit a koronavírussal szemben kifejlesztett oltóanyaggal. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének szakemberei – annak érdekében, hogy az érintettek az oltást mihamarabb megkaphassák – Budapest Főváros Közigazgatási Hivatala Védelmi Bizottságának engedélyével és a Mazsihisz Szeretetkórházával együttműködve magukra vállalták az oltások beadását.

A magyar kormány azon dolgozik, hogy több forrásból minél több oltóanyag álljon rendelkezésre, így az eddig alkalmazott Pfizer és Moderna vakcinák mellett már a brit AstraZeneca, az orosz Szputnyik és a kínai Sinopharm vakcinák is megkapták a gyógyszerészeti hatóság engedélyét. Februárban már ezekből is érkeznek nagyobb szállítmányok.

Reméljük, hogy egyre gyorsabban és egyre több vakcina érkezik Magyarországra, ezért mindenkit arra biztatunk, hogy regisztráljon az oltásra.