A vírushelyzet ellenére sincs akadálya tárgyalni Benjamin Netanjahu perét

A vírushelyzet ellenére sincs akadálya tárgyalni Benjamin Netanjahu perét

Izraelben bejelentették, hogy nincs akadálya Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök korrupciós tárgyalásának megkezdésének. Netanjahu Izrael történetének leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnöke, egyben az első miniszterelnök, aki ellen hivatali ideje alatt vádat emeltek.

A koronavírus miatt Amir Ohana megbízott igazságügyi miniszter mácius 15-én a bíróságokat vészhelyzeti üzemmódba helyezte, így Netanjahu két nappal később esedékes tárgyalása elhalasztásra került. Az új időpont: május 24. délután 3 óra.

Avichai Mandelblit főügyész november 21-én közölte, hogy vádat emel Netanjahu ellen három korrupciós ügyben:  vesztegetés, csalás és bizalommal való visszaélés miatt.

Netanjahu tagadta, hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy az egész egy puccskísérlet a megbuktatására, és vizsgálat indítására szólított az ügyeivel foglalkozó nyomozók és ügyészek ellen.

Szerdán az izraeli Ügyvédi Kamara elé terjesztett levélben a kerületi bíróság elnöke, Jigál Merszel bíró kijelentette, hogy május 3-tól a bíróságok kibővítik működési körüket, ideértve a büntetőjogi ügyek tárgyalását is.