Békés Szombatot kívánunk!

Békés Szombatot kívánunk!

sbbtngykEltelt egy újabb hét, készülhetünk Ijjár hónap utolsó Szombatjára. Ma már este negyed kilenc előtt két perccel köszönt be az ünnep.

Aktuális hetiszakaszunk Mózes harmadik könyvének utolsó szakasza, mely összegzi az eddigieket. Választás elé állítja a népet. Ha betartják a Tóra parancsolatait, akkor minden jóban lesz részük, és az isteni kegyelem vigyázza lépteiket. Ha elhagyják a Tórát és a bálványimádó, erkölcstelen népeket utánozzák, akkor lépésről lépésre mennek tönkre és haladnak a nemzeti, és az egyéni szerencsétlenség felé.

“Akkor Én megemlékezem szövetségemről Jákobbal és szövetségemről Izsákkal és szövetségemről Ábrahámmal is megemlékezem, és az országról is megemlékezem.”

“וְזָכַרְתִּי אֶת בְּרִיתִי יַעֲקוֹב, וְאַף אֶת בְּרִיתִי יִצְחָק וְאַף אֶת בְּרִיתִי אַבְרָהָם אֶזְכֹּר וְהָאָרֶץ אֶזְכֹּר”

Szombat bejövetele: 20:13
Szombat kimenetele: 21:32

Hetiszakasz: Böchukotáj (בְּחֻקֹּתַי)

Ez a hetiszakasz Mózes harmadik könyvének utolsó szakasza, így a jövőhéten beköszöntő Sziván hónapjának első napjaiban elkezdjük olvasni Mózes negyedik könyvét, Bamidbart (בַּמִּדְבָּר).

Ezzel a dallal hangolódunk a Szombatra:

dr.Frölich Róbert főrabbi a hetiszakaszról:


Minden hittestvérünknek Békés Szombatot, és jó pihenést kívánunk!
Találkozzunk valamelyik budapesti zsinagógában!
שַׁבָּת שָׁלוֹם