A bécsi terrortámadást követően bezártak az osztrák zsidó intézmények

A bécsi terrortámadást követően bezártak az osztrák zsidó intézmények

A hétfő esti halálos terrortámadást követően úgy döntöttek, hogy bezárják a helyi zsidó intézményeket, mert nem lehet tudni, hogy a támadás közvetlen a főváros zsinagógájára irányult, vagy sem.

A merényletet a főváros egyik zsinagógájának közelében követték el, de egyelőre nem tudni, hogy mindez szándékos volt-e.

Mint arról a Der Standard is beszámolt, biztonsági okok miatt úgy döntöttek, hogy az ország összes zsidó intézményét bezárják. Teszik ezt annak érdekében, hogy ezek a területek biztonságban legyenek, míg ki nem derül a támadás háttere.

Nem kizárt, hogy a támadás antiszemita hátterű, így a jelenlegi helyzetre való tekintettel ezek az intézmények zárva fognak tartani. A hírt a bécsi izraeli közösség elnöke, Oskar Deutsch jelentette be a Twitteren keresztül. Ezek között szerepelnek az éttermek, a szupermarketek és az iskolák is.

A támadásban négyen meghaltak, valamint a támadót is lelőtték. Tizenhét sebesültet ápolnak kórházban. Közülük hét ember van életveszélyes állapotban szúrt vagy lőtt sebek miatt.