Átadták az idei Mensch-díjakat

Átadták az idei Mensch-díjakat

DSC05782Benedek István Gábor író, Esterházy Péter Kossuth-díjas író és Röhrig Géza Kossuth-díjas színész, költő vehette át vasárnap este a Mensch Nemzetközi Alapítvány toleranciadíját a Goldmark teremben. Esterházy Péter betegsége miatt nem tudott megjelenni az esten, ám személyes üzenettel köszönte meg az elismerést.

Az alapítvány a Mensch-díjjal azok munkáját értékeli, akik a legtöbbet tettek céljai eléréséért, egy toleránsabb világért.

A plaketteket Geiger András (Steven A. Geiger), a Mensch Alapítvány alapítója adta át, köszöntőt mondott és a díjazottakat méltatta Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Szántó T. Gábor író, Szöllősy Judit, tanár, fordító és Fazekas Lajos filmrendező.

A Mensch Alapítvány kiemelten közhasznú nemzetközi szervezet, amelynek célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek és a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.
A díjat eddig olyan jeles személyek kaphatták meg, mint Fehér Barnabás, a mádi zsinagóga gondnoka, Göncz Árpád volt köztársasági elnök, Hegedűs D. Géza színművész, Heller Ágnes filozófus, Iványi Gábor lelkész, Tom Lantos amerikai szenátor, Mécs Imre politikus, Ilan Mor, Izrael állam budapesti nagykövete, Schweitzer József főrabbi és George Herbert Walker amerikai nagykövet.

A díjátadón, amelyen a Sabbathsong Klezmer Band szórakoztatta a közönséget,  több közéleti személyiség, író, rendező tiszteletét tette.

Az este képekben>>>