Az askenáz főrabbi szerdai böjtölésre buzdít Ros Chodeskor a koronavírus miatt

Az askenáz főrabbi szerdai böjtölésre buzdít Ros Chodeskor a koronavírus miatt

David Lau askenáz főrabbi felhívást intézett a zsidósághoz, hogy válaszul az egyre növekvő koronavírus járványra böjtöljenek, vagy ne beszéljenek szerdán este, amikor Niszán hónap (נִיסָן‎) beköszöntét ünnepeljük.
“Nyomorúság ideje lesz az Jákóbnak, de megszabadul belőle! A zsidó nép és az egész világ szenved.
Ebben az időben lelki kutatásban kell részt vennünk. Mint hívő zsidók, tudjuk, hogy ez van a gondviselés mögött, és hogy valamit el kell mondanunk. Bölcseink azt mondták: “Az ember csak akkor emeli fel az ujját a földön, ha azt az égben megrendelték”.
A helyzet súlyos. Úgy érezzük a lángokban áll az egész világ, és ebben az időben az egészségügyi hatóságok iránymutatásainak teljes egészében eleget kell tennünk, óvatosabbnak kell lennünk az ember és az ember közötti parancsolatok betartásában, valamint azokban is, amelyek az ember és az Ö.való között vannak. “ – mondta a főrabbi.

David Lau egyben bejelentette:
“Ezen a héten, szerdán lesz Niszán hónap előestéje. Yehoshua rabbi szerint Niszánban a világ úgy lett megteremtve, hogy az új év előestéje, az ima napja legyen. Kérem, hogy bárki, aki képes, akár csak fél napot is böjtöljön, de aki nehezen viseli a böjtöt vagy valamilyen egészségügyi problémával küzd, az kiválthatja azzal, hogy tartózkodik a beszédtől.”

A rabbi levele az őszinte áhítattal fejeződött be:
“És hallgassa meg jóindulatú Ö.való imáinkat és válaszoljon rájuk, megszabadítva minket minden szigorú rendelettől, és bőséges érdeklődésével segítse Izrael népét és a világ rászorulóit.”