Általános zárlat bevezetését fontolgatják Izraelben

Általános zárlat bevezetését fontolgatják Izraelben

Az új, az eddig ismertnél jóval agresszívebben fertőző koronatörzs Nagy-Britanniában történt felfedezése után Benjamin Netanjáhu miniszterelnök már a napokban általános zárlat bevezetését fontolgatja Izraelben, az ezzel kapcsolatos konzultációkra valószínűleg kedden kerül sor.

A korlátozások három lehetősége: nem vezetnek be új korlátozásokat, szigorítás és az oktatási rendszer zárlata a magas morbiditású területeken, általános zárlat, amelynek kezdetét és végét előre meghatározzák.

Az Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat figyelemmel kíséri az Egyesült Királyságban kimutatott új korona-vírustörzs körüli fejleményeket, és fontolóra veszik, hogy további országokat vegyenek fel a “vörös” országok listájára. Felmerült a Ben Gurion repülőtér bezárása.

Az Egészségügyi Minisztérium vezérigazgatója, Hezi Levy professzor vasárnap este elmondta, hogy van elég oltóanyag, a cél kétmillió ember beoltása két hónap alatt, amelyhez a négymillió oltás-adag rendelkezésre áll. Az országban 57 oltási központot létesítettek.