Az Egyesült Államok elnökjelöltjei elítélték a tel-avivi merényletek elkövetőinek tettét

Az Egyesült Államok elnökjelöltjei elítélték a tel-avivi merényletek elkövetőinek tettét

trumpDonald Trump elítélte négy izraeli halálát követelő tel-avivi merényletet, illetve az azt dicsérő palesztin szervezeteket és médiumokat. A republikánus elnökjelölt szerint a terrorizmus szörnyűségeit ismerjük, de hogy válaszoljunk rá, fel kell ismerni a sok palesztin negyedben uralkodó vallási gyűlölet kultúrájának szörnyűségeit. Hillary Clinton demokrata elnökjelölt is elítélte a támadást.

Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt facebook-üzenetben ítélte el a tel-avivi lövöldözést. Trump közösségi oldalán az alábbiakat írta:
“Az amerikai emberek támogatják a terrorizmus miatt régóta szenvedő izraelieket. Izrael biztonsága rendkívül fontos nekem és az amerikaiaknak”.

A republikánus elnökjelölt ez után arról írt, hogy “a terrorizmus ellen akkor lehet igazán jól küzdeni, ha felismerjük a sok palesztin negyedben uralkodó vallási gyűlölet kultúrájának szörnyűségeit is.”

Hillary Clinton, a vezető demokrata elnökjelölt-aspriáns is elítélte a támadást.
„Szolidáris vagyok Izrael népével, amely állandó fenyegetettséggel néz szembe és szilárdan kiállok az ország önvédelmi joga mellett. Izrael biztonsága nem lehet alku tárgya” – írta a másik elnökjelölt.